Bel: (+31) 77 - 352 83 44 of 

Project Maasboulevard Venlo

Prestigieus winkelgebied in het stadshart van de gemeente Venlo, gelegen aan de Maas.
> Ontwerp door architectenbureau Jo Coenen.
> Constructeur Arcadis Maastricht.
> De aannemerscombinatie Maasvof was opdrachtgever voor Projon en wordt gevormd door Bouwbedrijf van Wijnen te Sittard en Aannemersbedrijf Jongen Venlo. De totale aanneemsom voor de combinatie bedraagt € 60.000.000,00
Het project bestaat uit de onderstaande deelopdrachten:
- Diepwanden
- Parkeerkelder in 2 lagen voor 550 auto's en winkels
- Winkels begane grond en 1e verdieping
- 70 koopappartementen Lineair
- 26 koopappartementen aan de Prinsessesingel
- 50 koopappartementen in de Romertoren
- 36 koopappartementen / stadswoningen aan de Maasstraat

  • Maasboulevard-3-Kwartelenmarkt
  • Maasboulevard-4-grotemarkt
  • Maasboulevard-2-princessensingel
  • Maasboulevard-5-vogelvlucht
  • Maasboulevard-1
 
Door een bouwmanagement wissel tussen opdrachtgever en aannemerscombinatie is Projon op 15 september 2008 gestart als projectleider op de Maasboulevard te Venlo. Er stonden toen alleen de diepwanden.

De stalen stempels t.p.v. de Maaspoort zijn voorzien van vijzels om de temperatuurswisselingen tussen zomer en winter op te vangen.
Op de foto's kun je het verloop van het bouwproces volgen. Ook de vorm van de woontoren in de fundering is te zien. In de fundering alleen ging 2500 m³ beton.
Nadat de begane grondvloer gereed was zijn er in 4 bouwstromen de winkels op de begane grond en 1e verdieping gestart. Vervolgens de bovenliggende woningen c.g. appartementen. Iedere bouwstroom had een eigen kraan.
In augustus 2010 moest de bouw zo ver gevorderd zijn dat de winkeliers met de inrichting konden beginnen. Dit betekende een zeer krappe bouwtijd. De woontoren bedraagt 20 bouwlagen. Hetgeen neerkomt op 7 werkdagen per verdieping. In het begin werd de bouwtijd niet gehaald. Vervolgens werd er overgestapt op 2 ploegendienst.
Uiteindelijk is het schema gehaald.
De winkels zijn geopend eind november 2010.
De woningen zijn opgeleverd eind maart 2011.
Een megaklus ten einde! Wilt u in een persoonlijk gesprek meer over dit project te weten te komen, neem dan persoonlijk contact op.